OM Å SKAPE FORANDRINGEN PDF Print E-mail

Kursene er praktisk rettet og legger vekt på erfaringer som gjør at man kan ta grepet på sjamanens virksomhet. Som sjaman må man kunne ta grepet på skiftende omstendigheter i eget liv. Ofte krever rollen at man gjør det samme for andre.

Sjamanisme i dag er en arv fra et gammelt, stort kulturfag, som omfattet medisin, kunst, mytologiforståelse og historiske forestillinger. Man kan følgelig også studere sjamanisme som et fag, på linje med andre fag.

I den delen av vår undervisning legger vi særlig vekt på å formidle perspektiver og kulturell forståelse.

Sjamanisme er både et erfart livssyn og en overlevert verdensforståelse. Forståelsen vokser alt etter som vi i faget utvikler oss. Gjennom metodene utforsker vi egne liv og finner skapende uttrykk for det vi har på hjertet.

Det er spennende å lete opp den indre legen og kunstneren,  vismannen og kraften. På denne måten fornyer vi de gamle forestillingene om menneskenes iboende evner og kunnskaper. Som en stemme i samtiden har vi alt å vinne.

Gjennom våre erfaringer bringer vi sjamanarven videre.

Vi må først skape i oss selv den forandringen vi ønsker å se i andre og i samtiden.

Ailo Gaup

Saivosirkel i Oslo:

Starter 26-28 mai 2012. Kontakt This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen

Saivosirkel i Harstad:

Starter 11,12 og 13 februar 2012.
Info fra og påmelding til: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen

Naturvandring/utesitting:

Dette skjer i tiden 6. til 17. august i fjellet i Nord-Norge

Du kan få info fra: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen

Trondheim 

Gruppe under planlegging. Meld din interesse til Ailo.


SAIVO SJAMANSKOLE:  Å ta grepet


Jeg underviser i sjamanisme som en Verdensarv, med samiske tradisjoner som utgangspunkt. Sjamanens oppgave er å ta grepet, søke løsninger og finne kraft for å skape healing, forståelse og innsikt.


Arven

Fra gammelt av går et sjamanbelte fra Sameland og gjennom hele Sibir. Innvandrerne fra Asia brakte sjamanismen med seg til Nord- og Sør-Amerika. Disse tradisjonene finnes fra tidenes morgen i Australia og på de store øykulturene i Stillehavet, samt selvfølgelig i Afrika, menneskehetens vugge.

Sporene etter og tradisjonene fra disse eldste sjamanene finnes altså på alle kontinenter, og i mange former, som folkelig medisin, folkekunst, helleristninger, som forestillinger om det hellige i naturen og som ekstaseanvisninger.


Min bakgrunn

Min første erfaring med sjamanisme fikk jeg fra en samisk noaide. Seinere lærte jeg healingteknikker fra  mapuche-indianere fra Chile.

Den første systematiske opplæring over tid fikk jeg gjennom "Core shamanism" i California.

Jeg har truffet og studert med indianere fra  Nord- og Sør-Amerika, har fått lære grunnleggende Inka-sjamanisme og huna fra Hawaii.

På konferanser og reiser har jeg møtt sjamaner fra alle kontinenter


Sjamantreningen

Den omfatter trening i metodene for å ta grpet på kraft, healing og ekstase. Målet er at alle skal få møte egne kraftdyr, indre lærere  og kunne kjenne kraften fra ekstasen. I løpet av utdanningen får man også lære en lang rekke healingteknikker.

Sjamanmetodene er naturnære og bevissthetsforandrende. Ofte bruker vi naturen som inspirasjon og speil for å gå inn i egne landskap. Det hellige i naturen kan gi grunnlag for spesielle naturmøter og erfaringer. Skogen er levende. Fjellene peker mot det høye. Elvene forfrisker og renser. Stammens hjertetrommer kaller. Den som åpner seg for dette kan få del i dansen.


Selvutvikling

Det kan i begynnelsen bestå i å vikle seg ut av seg selv. For når man går på denne veien kan man oppdage at personligheten kan være problemet.

For å forankre høye erfaringer i kroppen kan man altså måtte gjennomgå justeringer.

Sjamanisme er psykologiens forløper, og har sin egen forståelse av både psykens krefter og selvutviklingen. Å komme videre kan bestå i å  "sende vekk" tung energi og å hente tilbake tapt sjelekraft.

For å bli en god sjaman må man kunne ta grepet på disse sidene av livet, eget liv og andres


Symbolforståelse

Et symbol er et psykisk faktum, som mest presist kan uttrykkes på den måten som symbolet fremstår på.

Trommereiser kan ta en inn i en dyp og fascinerende symbolverden.

Det kan være lett å forbli forelsket og fortryllet av symbolene fra det ubevisste om man ikke kan løfte deres kvaliteter frem i en rasjonell forståelse.

Sjamanmetodene har sine måte å gjøre det på og sin forståelser å gi.


Kreativiteten

Kreativiteten bor i den delen av kroppen og sjelen som hviler i det ubevisste.  Målet med de kreative øvelsene er å finne sitt uttrykk, om det skjer gjennom maling, skriving, bevegelse eller lyd.

Det som gjelder på sjamanens vei er å få et personlig møte med både kraften og kreativiteten.

Det bor en kunstner i enhver og kunstneren vil uttrykke seg. Dette arbeidet kan gi glede, kraft og tydelighet for enselv og for andre.


Ekstasen

For den som vil utforske Kraften er ekstasen veien.

Ekstasen  er sjamanens reise inn mellom verdenen. Den kan være stille eller stormfull. Den gode stillhet er ekstasens forløper. Midt i den intense trommedansen er hjertet i total ro

Ekstase er en tilstand av dyp konsentrasjon og høy abstraksjon. Der instinktene og superhjernen i harmoni. Ekstasen tar en ut av tankestrømmen.


Bøkene

Bøkene Sjamansonen og Inn i naturen er grunnbøker i denne utdannelsen. Her beskrives sjamanens vei og visdom og hvordan man går frem for å gjøre sjamanerfaringer.

Bøkene inneholder også historisk materiale om samisk sjamanisme, og legger vekt på hva denne sjamantradisjonens i Europas nordvestlige hjørne kan bidra med. Boken kan også kjøpes i alle bokhandlere.

Nettstedet www.sjaman.com er en del av arbeidet med å formidle sjamanismes alternativer og muligheter til samtiden.


Sjamangruppene


Utdanningsgruppene møtes to, tre ganger årlig. Hvert møte har et hovedtema. Mellom samlingene har man en hjemmelekse. Et forløp inkluderer vanligvis 6 samlinger.  Undervisningen ledes av meg og drives sammen med hjelpende sjamaner.

Om du vil delta en gruppe, kan du kontakte meg på  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it . Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den.

Velkommen til Saivo Sjamanskole.

Ailo Gaup


.

Kommentarer (24)Add Comment
0
...
skrevet av Catharina Hegg, October 11, 2009
Är mysket intresserad av att gå din shamanutbildning i oslo och skulle bli glad om du kunde sända mer information om starttider och fdatum ,pris och plats. Bor isverige, ja ivärmland. Adress:catharina Hegg, Järperud, Gärdeby 670 35 Gunnarskog. Sverige
0
...
skrevet av kjære Katarina, January 12, 2010
Om du sender meg e-mailen din, skal du få den infoen du spør om.

mvh ailo gaup
0
Trommereise
skrevet av Tommy H, February 02, 2010
Hei. Etter å ha lest gjennom denne nettsiden er jeg veldig interessert i å prøve en trommereise.

Arrangerer dere trommereiser for grupper/enkeltpersoner i Oslo foreksempel på en enkel helgedag?

0
Saivo på Østlandet
skrevet av Christian H.R., April 13, 2010
Hei.
Jeg er interissert i saivoskolen på østlandet som starter i mai.

Ønsker mer info på mail: christian_AT_ronneberg.com

MVH Christian H.R.
0
...
skrevet av Leif Wäppling, April 13, 2010
Jaha Ailo, här är jag nu får se vart det bär hän.smilies/wink.gifsmilies/wink.gif
0
Sameland
skrevet av Ida, August 30, 2010
Okei, bare for å få ut frustrasjonen min; hvor er SAMELAND?!? Jeg mener egentlig ikke å fornerme, men det er ingenting som heter sameland! Si heller stedsnavn, eller Finnmark, nord Sverige, Nord Finland, osv... For det er ingenting som heter sameland og enkelte fra det såkaldte "sameland" kan bli veldig fornærmet, meg inkludert!! smilies/smiley.gif Tenk over det
0
Re: Sameland
skrevet av Hulda, October 04, 2010
Sameland eksisterer og har eksistert lenge, mye lenger enn dagens etablerte landegrenser. Det er ingen grunn til å bli fornærmet, snarere enn grunn til stolthet og samhørighet. http://sv.wikipedia.org/wiki/Sameland
0
Vil ha info om kurs som starter i 2011
skrevet av Overå Geir, October 18, 2010
Jeg vil gjerne ha info om kurs, pris osv. for læring av sjamanisme!

Geir
0
Informasjon om kurset ditt Ailo!
skrevet av Overå Geir, October 26, 2010
Hvor mange dager er et kurs. Finnes det kurs i Oslo?Hva koster det?
Hvilket av kursene begynner man med?

Geir
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

0
Sami Drums
skrevet av Jon Rondeau, June 30, 2011
Hello Ailo,
I am a Shamanic practitioner in the US. I was recently in a workshop for training with Michael Harner. I came across a Sami drum and was extremely drawn to it. My mother was born and raised near Oslo and I have been there many times however all of these times were before I began to awaken to Shamanism.

I did some searching and a man in Colorado who makes drums gave me your name and I found this site. He said he believed you made drums. Is there a way for me to secure a Sami drum.

I would prefer to communicate directly but I don't have an email address. My Email address is This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it '> This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .

Best Regards and Blessings,

Namaste,
Jon
0
saivoskole i bjugn
skrevet av tiger mc moraque, September 27, 2011
hei
jeg lurte på om det kunne ordnes en skole i bjugn ogsåsmilies/grin.gifsmilies/grin.gif
vil veldig gjerne starte men det er for langt til trondheimsmilies/sad.gif
0
ja ja
skrevet av Ronny Pettersen, January 08, 2012
Om det blir sjamanskole i trøndelag er jeg veldig interisert.smilies/smiley.gif
0
Hei.
skrevet av Stine Pedersen, February 15, 2012
Jeg er meget interessert i det du formidler på denne siden.
Vil gjerne ha mer info på epost. Holder til i Harstad.
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
0
Sjaman-skole
skrevet av Grete Bakken, June 08, 2012
Hei. Jeg lurte på om jeg kunne fått mer informasjon om sjamanutdanningen din på epost. Info om hvordan den er oppbygget (med tanke på dager/antall ganger/hjemmelekser o.l) og også priser og hvor i landet du tilbyr den. Jeg bor i Stavanger. Min mail er:
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
0
Sjamanutdanning
skrevet av Stine Rosenkilde Dahl, September 13, 2012
0
Godag!
skrevet av Martin, March 19, 2013
Jeg har lest litt å blitt veldig interessert i sjamanisme i de siste årene.
Vil gjerne ha litt mer info på mail om det er muligsmilies/smiley.gif

0
shamankursus trondheim?
skrevet av Amalia , April 04, 2013
Hej. jeg er vældig interesseret i og høre om der er shamankurs i trondheim eller omegn, eller en form for gruppe og sted at lærer mere om denne praksis? Jeg har været på introduktions kursus to gange i Oslo og vil meget gerne arbejde videre inden for denne praksis.
This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it
hilsen amalia
smilies/smiley.gif
0
Gonagaslas
skrevet av Ludvig Rognli, September 14, 2013
Skjønner ikke vitsen med kursing innen dette feltet.
Enten har du evnen, eller så har du den ikke. Man skal ALDRI ta betalt for noe man har fått Gratis i Nådegave. Evner som er gitt må brukes til gode for medmennesker.
Jeg for min del vil heller ikke ha så mye som en takk, for det kan skade mer enn det gagner.
Det er sterke krefter som er i sving når man helbreder og hjelper. Avstander har ingen betydning,ei heller personlig kontakt . Gonagaslas er den sterkeste av noaidene, denne kan ta form av en fugl og fly over fjell. Å fjerne onde krefter er noe Gonagaslas gjør best, samt helbrede eller bedre lidelser som mennesker har. Det være seg legemlig og psykiske skader og lidelser. Det moderne samfunnet har fjernet seg mer og mer fra naturen og kreftene der, så det er faktisk på tide at "folke medisin" som jeg mener samiske noaider bedriver må kunne brukes ved siden av moderne medisin. Det fins mange leger som etter hvert ser at mennesker fra bestemte områder( samiske) friskmeldes fortere av alvorlige skader og sykdommer enn mennesker fra mer moderne og urbane områder. Barn og dyr er de enkleste å helbrede, for de er ikke påvirket av den moderne og urbane tankegangen og livsstilen der. Som sagt kraften og evnen er noe du har fått i gave , og til låns. De som har fått denne må bruke den med omhu og til det beste for mennesker og dyr.

Skriv kommentar
mindre tekstfelt | større tekstfelt

security code
Skriv inn bokstavene ovenfor i tekstfeltet nedenfor


busy
 


Kopirett © Tre Bjørner Forlag 2008. Redaktør: Ailo Gaup.

Host: Kvisvik Nettutvikling