One touch healer

I sjamanretorikken er det noe som kalles "one touch healer". Det er riktig at en sjaman kan fjerne en smertetilstand, men det er også tilfellet at om en smertetilstand er fjernet, skapes rom i psyken og kroppen så en annen kan dukke opp.

 
En hyllest til dyrearven

Sjamaner kontakter dyreenergiene. Mange rynker på nesen av det, mener at dyrene er en laverestående kraft og intelligens i forhold til menneskene. Men hvem var det som registrerte tsunamien før den skyllet inn over land og gjennom det reddet sitt liv, var det dyr eller mennesker?

 
En uke i meditasjon

En uke i et kloster i Thailand gav mersmak. Jeg ble overbevist om at evnen til å skape konsentrasjon er første skritt på den åndelige veien. En gang skal jeg tilbake til Wat Umong for et lengre opphold.

 
Klem en tiger

Tigerparker finnes flere steder i Thailand. En er internasjonalt kjent gjennom Animal Planet. Den drives av munker. Utenfor Chiangmai er det også en park med både tigere og løver. Jeg er på vei dit.

 
Bjørnemedisin og menneskesvaner

Det bor stammefolk i skogene og åsene bor nord i Thailand, og jeg reiser dit. Hmong og padong er navnet på to av folkegruppene. Det sies de er animister og blant animister finnes sjamaner.

 
Solen kaster seg mot jorden...

Den brunerr turistbacon alt ved 10-11 tiden, steiker den midt på dagen. Det er best å søke skyggen, eller å være innendørs. På stranda er det for varmt. Dette en som en forsmak på hva global oppvarming kan innebære.

 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 8 of 53


Kopirett © Tre Bjørner Forlag 2008. Redaktør: Ailo Gaup.

Host: Kvisvik Nettutvikling