OM SAIVO SJAMANSKOLE

Det jeg underviser i er sjamanisme som en Verdensarv, med samiske tradisjoner som utgangspunkt. Sjamaens oppgave er å reise inn mellom verdenene for å finne kraft, skape healing og balanse og å nå ekstasen. Ekstasen gis til mennesker med rene hjerter. Visdommen tilhører Den Ene, den store Kraften med de mange navn.

Om man vil delta en en gruppe, melder man seg på til This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Gruppene møtes to ganger årlig. Hvert møte har et hovedtema. Mellom samlingene har man en hjemmelekse. Neste gruppe starter opp 25 mai og avsluttes 29 mai. Gruppen holdes på Mesnabakken kurssenter ved Lillehammer. Et forløp inkluderer vanligvis 6 samlinger.

Sjamanteknikker fra mange stammer er i dag gjort tilgjengelig for allmenheten. Siden jeg arbeider med Verdensarven, har jeg hentet inspirasjon og kunnskaper fra mange hold. Min første erfaring med sjamanisme fikk jeg fra en samisk noaide. Seinere lærte jeg healingteknikkersom kom fra  mapuche-indianere fra Chile. Den første systematiske opplæring over tid fikk jeg gjennom "Core sjamanism" i California. Seinere har jeg studert med indianere fra  Nord- og Sør-Amerika og med hunasjamaner fra Hawaii. Jeg kjenner sjamaner fra alle kontinenter. Jeg arbeider med å spre kunnskaper om forskjellige tradisjoner.

 
Om ordet "sjaman"
Ordet tilhører manchu-tungus-språket i Sibir. Tungus-stammen kaller seg nå evenker. Stavelsen "sja" kommer fra verbet "å vite". Betegnelsen betyr altså "den som vet". Dette er blitt den internasjonale betegnelsen for mange spirituelle teknikker og metoder som finnes fra gammelt av blant forskjellige stammer og folkeslag, og på alle kontinenter.
 
Lag din egen tromme: TROMMESKINNET

Av Knut Fuglesteg 

For å lage seg en tromme kan det være greit å begynne med skinnet. Det er flere type skinn som egner seg. Samene brukte gjerne skinn av reinkalv eller simle som ikke hadde hatt kalv.

 
Lag trommen ferdig

Artikkel 2 av Knut Fuglesteg

Den enkleste trommerammen lages av finer. De samiske runebommene ble tradisjonellt lagd av en uthult trekåte eller rilkule. Man kan også lage rammer av tre, men for at treverket skal kunne bøyes, må det kokes. Det finnes også ferdige rammer å få kjøpt. Når rammen er ferdig, kan du legge på skinnet.

 
Veien mot maya

av Inger Haugen

Nawaler er ånder fra himmelen som  ankommer jorden og gir oss mulighet til å forvandle våre liv. Hver dag er påvirket av kraften til nawalene og gir bevegelse i våre liv.

 

 
Kampen om vitaminene

Legemiddelindustrien vil nå overta kosttilskuddene. Prosessen er godt i gang i USA og har begynt i Norge. Dette skjer samtidig som omfattende skadevirkninger av reseptfrie legemidler dokumenteres. I fremtiden kan helsekostbutikkene bli borte.

 
<< Start < Prev 51 52 53 Next > End >>

Page 52 of 53


Kopirett © Tre Bjørner Forlag 2008. Redaktør: Ailo Gaup.

Host: Kvisvik Nettutvikling